Baarn nummer 8 in landelijke lijst prestaties Midden- en Kleinbedrijf

Baarn scoort hoog in de landelijke onderzoeken van Bureau Louter over “Ruimtelijke Economie”. In de ranglijst “Economische prestaties van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB)” staat Baarn op nummer 8 van in totaal 351 gemeenten. In het overzicht van “Economische Toplocaties” staat Baarn op plek 34 van de 351.

Wethouder Jansma is tevreden: “We zetten ons samen met onder andere Platform Ondernemend Baarn in voor een goed ondernemersklimaat. Dan is het mooi om te merken dat dit zijn vruchten afwerpt.”

Sterke dienstverlening MKB
Bij de ranglijst “Economische prestaties van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB)” is gekeken naar bedrijven van 1 tot 49 werkzame personen. Baarn scoort vooral goed in de categorie “informatiegeoriënteerde activiteiten” (zakelijke en financiële dienstverlening). Hier staat Baarn landelijk op een 3e positie met een rapportcijfer 9,39. Ook de “personengeoriënteerde activiteiten” (detailhandel, vrije tijd, onderwijs en zorg) zijn goed beoordeeld met een landelijke 8e plek en rapportcijfer 8,73. De economische prestaties zijn afgemeten aan het aantal arbeidsplaatsen, de toegevoegde waarde en het aantal zelfstandigen. De lijst wordt aangevoerd door de Brabantse gemeente Son en Breugel. Baarn is na Bunnik (nummer 5) de tweede Utrechtse gemeente in de top 10. Hoofdstad Amsterdam staat op plaats 6.

Economische Toplocatie
Ook in de publicatie over “Economische Toplocaties” scoort Baarn goed. Met rapportcijfer 7,5 staat Baarn op plaats 34 van in totaal 351 gemeenten. In dit onderzoek is gekeken naar diverse economische indicatoren zoals werkgelegenheid, toegevoegde waarde per sector, groei/krimp en starters. Ook andere gemeenten in de Regio Amersfoort staan in de top 100: Barneveld (17), Amersfoort (18), Baarn (34), Leusden (41) en Soest (79).

Onderzoeksbureau
Bureau Louter is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat studies uitvoert over Ruimtelijke Economie. Centraal daarbij staan ‘monitoring’ (hoe verloopt de economische ontwikkeling van gebieden), ‘benchmarking’ (hoe goed zijn de economische prestaties van een gebied vergeleken met andere gebieden) en ‘prognoses’ (welke economische ontwikkelingen zijn er te verwachten voor een gebied). Meer informatie is te vinden op www.bureaulouter.nl

Meer nieuws

STARTBIJEENKOMST ENERGY HUBS OP 5 JUNI 2023

Beste ondernemer,   Zoals u waarschijnlijk weet wordt energie steeds […]

OPHEFFING CBB

Woensdag 15 maart 2023 gaat de boeken in als een […]

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming […]

Coronasteun terugbetalen

Heeft u financiële steun gekregen om door de coronacrisis te […]

logo Baarn
vorstelijk baarn
logo funda in business
BKA-logo

De ondernemers van Baarn hebben hun krachten gebundeld en werken intensief samen met de gemeente in het Platform Ondernemend Baarn (POB). Alle ondernemers van Baarn die ingeschreven staan bij de kvk zijn aan deze website toegevoegd.

Gemeente Baarn –
Economische Zaken
Accountmanager bedrijven:
Jack van de Gevel
T. 06-34875632
E.  j.vandegevel@baarn.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

 

Copyright POB Baarn ©  

Website door: Webheld.nl