Gemeente start spreekuur voor ondernemers

Baarnsche Courant vr 26 feb 2021

BAARN ,,Flexibel als we zijn, kunnen ondernemers de hele week door een afspraak met mij maken.
”Wethouder economische zaken
Erwin Jansma hoeft zich niet te vervelen. Hij vervangt nog steeds
gedeeltelijk burgemeester Mark Röell die herstellende is van corona en zit hierdoor het college voor dat sinds het uitbreken van de coronacrisis elke ochtend vergadert. Desondanks maakt hij extra tijd vrij voor Baarnse ondernemers die de gemeente nodig hebben.

,,Een aantal ondernemers doet het supergoed in coronatijd”, weet Jansma. ,,Maar dat geldt natuurlijk lang niet voor iedereen. Ik maak me zorgen om de stille ondernemers die je niet hoort.” De wethouder bedoelt hiermee vooral de zzp’ers. ,,Een groot aantal van hen is misschien gedwongen zzp’er geworden tijdens de kredietcrisis van een paar jaar geleden. De meesten horen we niet, we weten niet hoe het met hen gaat. Velen proberen te overleven terwijl ze alleen in hun zolderkamer zitten. Hulp vragen is niet erg.

Als ze vragen hebben, kunnen ze contact met me opnemen”, benadrukt Jansma. ,,Als ondernemers vragen hebben, kijken we wat we kunnen doen. Er leven misschien meer hulpvragen dan we denken. Het gaat om vragen los van alle landelijke regelingen en het uitstel van het betalen van belasting. Zo heeft de horeca zich al gemeld om te vragen of de terrassen weer groter mogen als ze straks weer open mogen. Daar gaan we mee aan de gang.”

,,Straks zullen waarschijnlijk veel mensen moeten worden omgeschoold, daar zijn trajecten voor. Het zou mooi zijn als we mensen die willen omscholen, kunnen laten helpen door zzp’ers die in coronatijd minder verdienen”, denkt de wethouder.

Niet alleen zzp’ers kunnen zich wenden tot Jansma. ,,Grotere bedrijven hebben nu misschien personeel dat ze niet aan het werk kunnen houden. Die kunnen misschien in de zorg terecht waar een tekort is aan medewerkers. Kantoren staan leeg, een receptioniste kan misschien tijdelijk elders aan het werk tot ‘haar’ bedrijf weer opengaat. Verbinding tussen bedrijven zien wij ook als onze rol”, aldus Jansma. ,,Er is soms meer mogelijk dan mensen denken.”

Erwin Jansma roept ondernemers op te reageren en ideeën te ventileren om de coronatijd door te komen. ,,Maar ik ben ook gewoon benieuwd naar de verhalen. Vooral van de mensen die je nooit hoort.” Hij realiseert zich dat ondernemen in coronatijd creativiteit vergt.

Wie een afspraak wil maken met Erwin Jansma,
kan mailen naar ondernemers@baarn.nl.
Door Christine Schut

Meer nieuws

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming […]

Coronasteun terugbetalen

Heeft u financiële steun gekregen om door de coronacrisis te […]

Ondernemersbijeenkomst Natuurlijk Netwerken op vrijdag 31 maart 2023

Ondernemers in regio Baarn/Soest/Eemnes zijn welkom bij de bijeenkomst Natuurlijk […]

Kom naar de Nieuwjaarsborrel van het POB op 24 januari 17:00 uur, Thema: Energie

Met positieve energie het nieuwe jaar in! Voor alle ondernemers […]

logo Baarn
vorstelijk baarn
logo funda in business
BKA-logo

De ondernemers van Baarn hebben hun krachten gebundeld en werken intensief samen met de gemeente in het Platform Ondernemend Baarn (POB). Alle ondernemers van Baarn die ingeschreven staan bij de kvk zijn aan deze website toegevoegd.

Gemeente Baarn –
Economische Zaken
Accountmanager bedrijven:
Jack van de Gevel
T. 06-34875632
E.  j.vandegevel@baarn.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

 

Copyright POB Baarn ©  

Website door: Webheld.nl