Hoezo geen website nodig ?! – David van Diepen

Dit is een BIZON Inspiratieblog


Als zelfstandig ondernemer heb je een goede website nodig. Waarom? Omdat je zowel gevonden als bekeken moet kunnen worden.

“Mijn klanten krijg ik hoofdzakelijk via via, ik denk dat mijn website wel weg kan toch? Het kost alleen maar geld” kreeg ik een keer te horen van een wat oudere klant. “Nou, dat ben ik niet ben u eens”, was mijn antwoord, “ik durf te wedden dat een groot deel van deze mensen toch ook eerst even op uw website heeft gekeken voordat ze daadwerkelijk de telefoon hebben gepakt”.

Waar deze klant genoeg gevonden werd, vergat ze dat ze bekeken moest kunnen worden. Als potentiële klanten jou of je website gevonden hebben willen ze namelijk meestal eerst zoveel mogelijk weten waar ze aan toe zijn en je vergelijken met alternatieven voordat ze daadwerkelijk contact met je opnemen.

Ik zie tegenwoordig erg veel focus op dit gevonden worden. Daarbij kun je trouwens ook weer een onderscheid maken tussen verschillende manieren waarop je gevonden wordt. SEO is tegenwoordig het toverwoord. (Voor de enkele ondernemer die niet weet waar ik het over heb, dit staat voor “Search Engine Optimalisation”, ofwel: hoe hoog komt je website in Google te staan). Maar minstens zo belangrijk is in mijn opzicht gewoon het ouderwetse netwerken. Dat klinkt misschien raar uit de mond van iemand uit de website-business, maar ik krijg zelf toch nog steeds de meeste en ook de beste klanten via vorige klanten en door leuke contacten die ik gericht of toevallig opdoe. Natuurlijk moet de basis van je website goed zijn en een goede vindbaarheid is uitermate prettig, maar het gaat mij hier meer om de balans.

Een goede balans is in mijn opzicht dus ook nodig tussen de focus op het gevonden worden en het bekeken worden. Ten slotte wil je niet dat er elke dag duizend mensen op je website komen en dat ze alle duizend ook weer weggaan zonder dat ze contact met jou hebben opgenomen. Daarom drie tips voor de presentatie van je bedrijf op je website:

 1. Maak je website persoonlijk
  Heel veel websites zijn volledig gericht op wat zij denken dat de bezoeker het liefste wil zien, maar ik ben zelf van mening dat het voor zelfstandige ondernemers veel beter werkt om de bezoeker te tonen wat het beste bij jou of je bedrijf past. Uiteindelijk ben jij je bedrijf en gaat het erom dat klanten een zakelijke relatie met jou opbouwen. Dan kunnen bezoekers van je website maar het beste gelijk een zo goed mogelijk beeld van je hebben, zodat je juist die klanten binnenhaalt die het beste bij je passen. Gebruik dus foto’s die goed uitstralen wie je bent voor een klant en gebruik een uitstraling en kleurgebruik die jij mooi vindt en die goed bij je passen. Het klinkt misschien allemaal als een open deur, maar voor mij als websitebouwer blijft dit de grootste uitdaging die ik mijzelf opleg: past een website bij de klant. Het is voor mij niet moeilijk om snel een flitsende website neer te zetten, maar misschien is de klant juist een warm en ingetogen persoon en sla ik daardoor de plank juist volledig mis.
 2. Zorg voor een moderne website
  Een persoonlijke website betekent niet een ouderwetse website. Je website moet tegenwoordig gebruiksvriendelijk zijn op mobiel en tablet en snel laden. 70% van de websites wordt op mobiele apparaten bekeken en dit percentage stijgt. Je kunt nog zo bij je potentiële klanten passen, maar als de website niet goed op een mobiel te bekijken is, zijn ze evengoed zo weer weg. Zorg daarnaast voor veel beeld en korte duidelijke tekst. Je klanten hoeven echt niet alles in detail al te weten, dat kunnen ze ook horen nadat ze contact met je hebben opgenomen. Zorg verder voor een eenvoudig menu. Home, Over, Diensten, Portfolio, Contact is vaak meer dan genoeg. Tenslotte kan een website zonder SSL-certificaat echt niet meer (het slotje in de adresbalk dat aangeeft dat een website veilig is). Dit kan via een moderne hoster gewoon gratis geregeld worden! Veel partijen proberen je hiervoor een abonnement aan te smeren van meerdere tientjes per jaar, maar dit is onzin.
 3. Richt je website in op je doel
  Dit doel is dat potentiële klanten contact met je opnemen. Zorg dan ook dat eigenlijk in één oogopslag al duidelijk is wie je bent, wat je doet en wat de vervolgstap is (ook wel “Call to Action” genoemd). Kies een passend beeld, plaats in een zin wat je doet en plaats een knop voor de vervolgactie (vaak een knop naar het contactformulier). De rest van je website is allemaal extra info, voor de mensen die na deze oogopslag besloten hebben nog even op je website te blijven om eerst meer te weten te komen.

Nou, vooruit: ook nog drie tips om beter gevonden te worden in Google:

 1. Zorg voor goede titels van je websitepagina’s
  Een paginatitel is de tekst die in het tabblaadje staat als je de pagina in een browser bekijkt. Deze titels zijn voor Google uitermate belangrijk. Het liefst staat hier voor de homepagina je bedrijfsnaam en een zeer korte omschrijving van het bedrijf in. Zorg voor tussen de 35 en 70 tekens. De andere pagina’s dienen elk een eigen omschrijving te hebben. Als de website met WordPress is gemaakt is “Yoast SEO” een hele handige plugin waarmee je dit goed kunt instellen.
 2. Maak je SEO qua zoekwoorden zo specifiek mogelijk
  Het is onzin om op algemene zoekwoorden te willen concurreren met grote bedrijven die tonnen investeren in SEO. Een goed idee is om je bijvoorbeeld te richten op je woonplaats of een specifieke doelgroep. Ik zou dan bijvoorbeeld zelf een extra pagina kunnen aanmaken met de titel “Webheld – wij maken persoonlijke websites voor ZZP-ers in Baarn”.
 3. Gebruik tools om je website te controleren op SEO
  Google controleert je website op een heleboel kenmerken om je website uiteindelijk een score te geven. Hoe hoger de score, hoe hoger de plaatsing. Het is handig om te weten op welke punten je jouw website eenvoudig kunt verbeteren voor een hogere score. Hier zijn veel verschillende websites en tools voor. Een hele eenvoudige en zeer handige tool is www.sitechecker.pro. Na het invullen van je website krijg je gelijk een lijst met SEO-tips.

Succes!

Voor nog meer tips voor inhoud en SEO kun je contact met me opnemen ?

Over de auteur

Dit inspiratieblog is geschreven door David van Diepen hij maakt websites voor zzp’ers, kerken, stichtingen, scholen en bedrijven. Doordat hij zichzelf alles heeft aangeleerd (hij studeerde daarnaast biologie en archeologie en heeft tijdelijk ook in het onderwijs gewerkt) is hij vooral een man van de praktijk. Zijn eigenschappen zijn: Creatief, Enthousiast en Klantgericht. Klanten blij maken met passende oplossingen geeft hem energie. Zijn website is te bekijken op www.webheld.nl

BIZON Baarn is een netwerk van, voor en door ZP’ers in en uit Baarn en directe omgeving.
Meer informatie over BIZON >

Meer nieuws

Businessclub Soestdijk

Het landgoed Paleis Soestdijk staat aan de vooravond van een […]

Noordschil en Drie Eiken geslaagd voor audit

De bedrijventerreinen Noordschil en de Drie Eiken zijn geslaagd voor […]

Monitor impact coronacrisis

De monitor impact coronacrisis bevat objectieve informatie uit betrouwbare bronnen […]

Inproba wil nog dit jaar klimaatneutraal zijn

Inproba produceert een 100% biologische lijn en wil nog dit […]

13 nieuwe MKB-deals voor regionale ondersteuning MKB

Met 13 nieuwe MKB-deals stimuleert het ministerie van Economische Zaken […]

Sneltest straten in Baarn

In Baarn zijn een tweetal (commerciële) Covid Sneltest straten, te […]

Tegemoetkoming ondernemers bij overstap naar schoon vervoer

Kabinet komt ondernemers tegemoet bij overstap op schone bestelbus of […]

Corona landelijke financiële regelingen

De coronacrisis treft onze samenleving in het hart. Mensen verliezen […]

WSP Bustour naar Baarn

Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) gaat in september de regio […]

Provincie geeft subsidie aan bedrijven voor quick-scans zonnepanelen

De provincie Utrecht wil ondernemers in de provincie ondersteunen bij […]

Hulpprogramma voor digitalisering ondernemers van start

Ondernemers kunnen middels het project ‘Nu Digitaal’ vanaf vandaag steun […]

155-Help-een-bedrijf: gratis hulp voor ondernemers

Als ondernemer op zoek naar hulp? Ondernemers staan erom bekend […]

De Open Coffee’s in Baarn gaan weer starten in september!

Elke tweede woensdag van de maand ben je welkom bij […]

SAVE THE DATE Prinsjesdagontbijt 15 september

Traditiegetrouw organiseren we weer op de 3e dinsdag van september […]

Update Corona-Maatregelen

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) bundelen regionale […]

In Memoriam Tineke Verburg

Oud-lid Tineke Verburg is zaterdag 13 juni 2020 overleden. Tineke […]

BIZONdere ZomerEvent op 3 juli

BIZON, het Baarns Inspirerend Zelfstandige OndernemersNetwerk organiseert weer een live […]

Ondernemers: pak de pers!

De leden van het BON kregen maandag 15 juni een […]

Extra afspraken over noodpakket banen en economie

Het economisch noodpakket wordt met een maand verlengd tot 1 […]

Ondernemers stress & Corona – Marina Wakker

Dit is een BIZON Inspiratieblog Inmiddels zitten we in week […]

Wat gaat je écht helpen

Als zelfstandig ondernemer is het juist in deze tijd goed […]

Het BON gaat, ook digitaal, door…

Op vrijdag 8 mei jl. vond de eerste digitale BON-borrel […]

Wat nu? – Iris Hage

Dit is een BIZON Inspiratieblog Lege steden, lege kantoren, lege […]

EZK maakt coaching voor mkb in coronaproblemen gratis

Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze […]

VEELGESTELDE VRAGEN VAN ONDERNEMERS EN BEDRIJVEN OVER HET CORONAVIRUS

Via deze link vindt u meer informatie over de gevolgen […]

Het is niet de vraag of je wordt gehackt, maar wanneer! – Jeroen Aijtink

Dit is een BIZON Inspiratieblog Ben je op de hoogte […]

Aanvragen Corona-Overbruggingslening mogelijk vanaf 29 april

Op 7 april kondigde het Kabinet aan €100 miljoen uit […]

Coronacalculator

Bereken hoe corona-regelingen jouw onderneming helpen We geven je direct […]

Utrecht Region Economische Corona Alliantie

Om ondernemers uit de regio Utrecht, zo goed mogelijk bij […]

Noodmaatregel voor ondernemers/zzp’ers via de uitvoeringsorganisatie BBS

Zelfstandige ondernemers in Baarn, Bunschoten en Soest met financiële problemen […]

Landelijke maatregelen

Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te […]

Uitstelmogelijkheid betaling aanslag gemeentelijke heffingen voor Baarnse ondernemers en ZZP’ers

De gemeente Baarn wil ondernemers steunen wanneer zij in financiële […]

Noodpakket Corona voor banen en economie

De overheid heeft een pakket nieuwe maatregelen voor banen en […]

Corona-loket Kamer van Koophandel

De KvK heeft een speciaal loket beschikbaar gesteld voor alle […]

Start-up grijp je kans!

‘Startup Mentor’ van Rotary helpt startende ondernemers aan netwerk, kennis […]

Onderhandelingsgoeroe traint leden Baarns OndernemersNetwerk (BON)

Wie de komende tijd moet onderhandelen met een lid van […]

Sportcentrum De Trits heeft oog voor het milieu en de portemonnee

“Als Stichting zonder winstoogmerk willen we zo economisch mogelijk met […]

CBB; niet wonen op de Drie Eiken

De Contactgroep Baarnse Bedrijven (CBB) vindt het onbegrijpelijk, dat de […]

CBB; Ondernemersfonds Baarn verrijking lokale bedrijven

Baarn moet eens bij omringende gemeenten informeren over het instellen […]

Informatie-avonden over Poort van Baarn

De provincie nodigt u uit om één van de twee […]

CBB wenst allen een prachtig 2020 in goede gezondheid!

Als voorzitter van de CBB, Contactgroep Baarnse Bedrijven, wil ik […]

Duurzaamheid zit in het DNA van edelsmid Charlotte Vogel

Charlotte Vogel is eigenaar van de GoldXperience in de Laanstraat. […]

Baarn nummer 8 in landelijke lijst prestaties Midden- en Kleinbedrijf

Baarn scoort hoog in de landelijke onderzoeken van Bureau Louter […]

Move2Social Regio Amersfoort: van startende impact onderneming naar serieuze business

Gemeenten Amersfoort, Nijkerk, Baarn, Bunschoten, Soest, Leusden en Woudenberg, Rabobank […]

Kijken om te zien – Willemijn van Helbergen

Dit is een BIZON Inspiratieblog Kijken is voor de meesten […]

Breeam-in-Use Excellent certificaat voor Volvo Buitenweg

Gooise Meren over Volvo Buitenweg en hun Breeam-in-use Excellent certificering […]

Voormalig winkel-woonhuis Nagel uit 1905 volledig duurzaam door Bouwbedrijf BTG

Baarnsche Courant over de duurzame woning van Bouwbedrijf BTG Baarnsche […]

ZP’er Adriaan Voeten is 16 jaar als hij voor het eerst stroom opwekt

Interview met Baarnse ZP’er Adriaan Voeten die alles zelf doet […]

Dj’en op de werkvloer – Bas van Rossum

Dit is een BIZON Inspiratieblog Regelmatig breng ik mijn mede […]

SAVE THE DATE Lunchbijeenkomst Platform Ondernemend Baarn – 11 november 2019

Beste ondernemers, Wij nodigen u van harte uit voor een […]

De airco staat uit bij Alexanderhoeve kaasboer Peter Kievit

Kaasboer Peter Kievit houdt airco uit en bespaart op zijn […]

Bedreigt de smartphone de fotograaf? – Mieke Wegerif

Dit is een BIZON Inspiratieblog Van een mooi chique zwart-wit […]

Business Center Gooi binnen 14 maanden een A-label

Met € 100 euro ongeveer 100.000 kWh per jaar besparen. […]

Verbinding in beweging bij 66ste BON-bijeenkomst

Ook wel eens gemerkt dat tijdens het wandelen de verhalen […]

Uitnodiging RODELOPERDAG 2019

Voor ondernemers in de regio Amersfoort rollen we de rode […]

Schneider Electric verduurzaamd samen met pandeigenaar!

Samenwerken met de pandeigenaar loont de moeite: een win-win situatie. […]

Beken kleur, val (op de juiste manier) op – Krista Peeters

Dit is een BIZON Inspiratieblog Hoe komt een blauw logo […]

Belangrijk? Of alleen urgent? – Diederik van der Burg

Dit is een BIZON Inspiratieblog Heb je ook van die […]

€ 80 miljoen extra voor circulaire economie

Nieuwsbericht | 10-07-2019 | 08:00 Het kabinet heeft een bedrag […]

Met je kop in de krant – Hanneke Kiel-de Raadt

Dit is een BIZON Inspiratieblog Free publicity, gratis publiciteit, wie […]

Nieuw bovenbord bedrijventerrein Noordschil

Het bedrijvenbord NOORDSCHIL aan de Escherrotonde kon wel een facelift […]

Mooie opbrengst Haringparty 2019

Het is goed toeven in restaurant De Soester Duinen tijdens […]

Cursussen en trainingen bij KHN in Woerden

KHN biedt regelmatig cursussen aan op het gebied van veiligheid, […]

Houdbaarnschoon.nl

Met HoudBaarnSchoon zetten we ons in om Baarn opgeruimd te […]

Kraamverhuur 2019 van start!

Reserveer snel je kraam via de website van de Oranjevereniging. […]

Baarns OndernemersNetwerk: een ander ondernemersnetwerk

         Uiteraard is iedere ondernemer vol over het product […]

ZomerOndernemer helpt jongeren met starten eigen bedrijf

ZOMERONDERNEMER juni 2019   ZomerOndernemer helpt jongeren met starten eigen […]

In de juiste versnelling – Iris Weijman

Dit is een BIZON Inspiratieblog Mijn dag begon vandaag in […]

BON is eerste ondernemersvereniging die business buddie wordt van Unicef

Het Baarns OndernemersNetwerk wordt als eerste ondernemersvereniging in Nederland business […]

BON ondersteunt POB

In de algemene ledenvergadering van het Baarns OndernemersNetwerk (BON) van […]

Bedrijfsbezoek BIZON in het groen

ZP’ers netwerkvereniging BIZON ging deze week op bedrijfsbezoek in de […]

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) – Helma Starink

Dit is een BIZON Inspiratieblog Laatst was ik op een […]

Klamme handen en bibberende knieën? – Rombout Verschoor

Dit is een BIZON Inspiratieblog We hebben het allemaal wel […]

Een gezonde leefstijl – Daniëlle Swart

Dit is een BIZON Inspiratieblog Met gezonde, pure voeding kun […]

Het nuttige met het aangename verenigen; reizen voor zaken en privé – Fleur Ligteringe

Dit is een BIZON Inspiratieblog De wereld om ons heen […]

Saai, saaier, saaist – Bep van Rijn

Dit is een BIZON Inspiratieblog Saai; is de eerste gedachte […]

Drie tips voor drie ondernemersvalkuilen – Madeleine Boerma

Dit is een BIZON Inspiratieblog Ik schreef ooit een blog […]

logo Baarn
vorstelijk baarn
logo funda in business
BKA-logo

De ondernemers van Baarn hebben hun krachten gebundeld en werken intensief samen met de gemeente in het Platform Ondernemend Baarn (POB). Alle ondernemers van Baarn die ingeschreven staan bij de kvk zijn aan deze website toegevoegd.

Gemeente Baarn –
Economische Zaken
Accountmanager bedrijven:
Jack van de Gevel
T. 06-34875632
E.  j.vandegevel@baarn.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

 

Copyright POB Baarn ©  

Website door: Webheld.nl