Een gezonde leefstijl – Daniëlle Swart

Plaatsingsdatum bericht: 1 februari 2019

Dit is een BIZON Inspiratieblog


Met gezonde, pure voeding kun je meer van 70% van gezondheidsklachten voorkomen, verminderen of zelfs oplossen. Denk hierbij aan: overgewicht, diabetes type 2, onrustige huid, stress-&-burn-out klachten, buikklachten, vermoeidheid, overgangsklachten, voedselintoleranties, auto-immuunziekten enzovoort. Als orthomoleculair voedingsadviseur kijk ik hoe je lichaam op voeding reageert en minstens zo belangrijk: hoe je het verteert. Dit heeft invloed op allerlei processen in het lichaam. Wat voor de ene persoon voeding is, kan voor de andere een ballast zijn.

Inmiddels is bekend dat allerlei toegevoegde stoffen aan onze voeding een negatieve invloed kunnen hebben op ons lichaam en hoe we ons voelen. Vaak start het met vage klachten die opstapelen en uiteindelijk geeft het lichaam aan dat het overbelast is. Dit kan leiden tot allerlei lichamelijke en mentale klachten. Je kunt er letterlijk ziek van worden.

Ik breng je lichaam weer in balans met de inzet van pure, zo min mogelijk bewerkte voeding. Tijdens mijn persoonlijk afgestemde trajecten mag je eten tot je voldaan bent, zonder stress. Je volgt geen dieet, hoeft niets af te wegen, maar je krijgt advies over dat wat bij jouw lichaam past. Hierdoor krijg je geleidelijk aan een gezonde leefstijl en ga je gezonde keuzes maken.

100% gezond is bijna onmogelijk. Mijn 80/20 regel is makkelijk toe te passen. Als je voor de 20% minder gezond kiest, bedenk dan wat het effect is op je lichaam. Kun je dat voor dat moment accepteren? Geniet er dan 100% van.

Zo aan het begin van een nieuw jaar richt ik me graag tot mensen die vol enthousiasme aan de goede voornemens beginnen. Ze willen o.a. meer gaan sporten en gewicht verliezen. Vol goede moed storten ze zich hierin, maar meestal na een week of twee begint de motivatie al te minderen en uiteindelijk raak je gefrustreerd, omdat het allemaal niet snel genoeg gaat. Ik ben geen voorstander van de zogenaamde crash-diëten en snel gewicht verliezen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit veel stress oplevert en uiteindelijk niet vol te houden is. Op korte termijn geeft het snel resultaat, maar hoe dan verder? Vaak krijg je tekorten door te eenzijdige voeding en verval je weer in je oude patroon. Je hebt een ideaal beeld voor ogen: ik wil zoveel afvallen zodat ik maatje 38 aan kan. Maar het is heel goed mogelijk dat jouw lichaam de balans heeft op maatje 40.

Gun jezelf vier tot zes maanden om je lichaam op een natuurlijke manier in balans te brengen. Tijdens mijn traject ga je geleidelijk aan je voeding aanpassen, zonder stress, zonder honger en leer je gezonde keuzes maken. Dat begint met een vrijblijvende, kosteloze kennismaking van een half uur. Daarin kun je op een laagdrempelige manier zien of mijn werkwijze bij je past.

Over de auteur

Dit inspiratieblog is geschreven door Danielle Swart, orthomoleculair voedingsadviseur. In haar praktijk begeleidt ze haar klanten naar een gezonde leefstijl. Ze houdt rekening met je levenswijze, voorkeur voor voeding en je werk- en gezinssituatie. Meer informatie vind je op www.togetherfree.nl

BIZON Baarn is een netwerk van, voor en door ZP’ers in en uit Baarn en directe omgeving.
Meer informatie over BIZON >

Andere berichten