Het nuttige met het aangename verenigen; reizen voor zaken en privé – Fleur Ligteringe

Plaatsingsdatum bericht: 1 januari 2019

Dit is een BIZON Inspiratieblog


De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. Evenals de reiswereld. In sneltreinvaart wijzigt onze kijk op reizen en vakantie. Ontelbaar veel factoren zijn van invloed op ons reisgedrag, niet alleen politieke, economische en sociale maar ook ecologische, culturele en maatschappelijke factoren. De mate van invloed van deze verschillende factoren wordt vervolgens grotendeels bepaald door de (sociale)media. Waar we heen gaan, hoe vaak, met welke reden, hoe lang, wat we er gaan doen en met wie; dat zijn allemaal vragen waarbij het antwoord afhangt van allerlei complexe zaken.

Toch zijn er altijd trends waar te nemen, ik laat even in het midden of deze worden bepaald door de vraag of door het aanbod… Na “slowtravel”, “wellness & healthy”, “qualitytime & offline” en “do & live like the locals do” is nu de balans tussen werk en privé of meer nog de combinatie van werk en privé (menig ZZP’er niet vreemd) iets wat opvalt. In de hand gewerkt door veranderingen in de maatschappij verwacht ik. Met het verdwijnen van de 9 tot 5 mentaliteit lopen zeker voor de (kleine) zelfstandige, zaken en privé al snel door elkaar heen. Velen vragen zich af hoe zij nu het beste het nuttige met het aangename kunnen verenigen en privé kunnen profiteren van het zakelijke reizen.

Zo kreeg ik van de week een aanvraag voor een congresreis naar San Diego van een arts. Hoe geweldig zou het zijn als vrouw en kind mee konden reizen en de vakantie na het congres gedrieën kon worden voortgezet? Gisteren kreeg ik nog een verzoek de mogelijkheden te bekijken voor een extra vlucht en het bijboeken van een partner in de hotelkamer, want “als je eenmaal in Australië bent, waarom zou je dan niet van de gelegenheid gebruik maken iets van de bestemming te zien en familie te bezoeken?” Bijkomend voordeel van deze trend is dat het combineren van zakelijke reizen en vakantie naast financieel voordeel leidt tot minder vliegen en zo aansluit bij een ander hot item, dat van duurzaamheid.
Ondernemers weten de persoonlijk reisadviseur inmiddels wel te vinden. De reisadviseur weet als professional immers dat je met zakelijke reizen kunt profiteren van gunstige en speciale tarieven voor vakantiereizen. En in plaats van dat dure ongezellige congreshotel van de organisatie, reserveren ze dat leuke appartementje of charmante hotel, veel goedkoper, net om de hoek. De reis verlengen volledig naar wens en op maat? Geen punt! En mochten de plannen onverhoopt wijzigen, zijn er stakingen of natuurrampen als bosbranden en aardbevingen dan is er 24/7 je eigen aanspreekpunt en klankbord. Zonder wachtmuziekje, zonder callcenter.

Als geen ander kennen jullie als ondernemers het belang van kennis, ervaring, de juiste betrouwbare netwerken en contacten, uitstekende samenwerking met partners en het bieden van garanties en kwaliteit. Van service, klantgerichtheid en persoonlijke aandacht, het volledig ontzorgd worden. Van lokaal zakendoen. En dat het regelen van reizen door een professional ook nog eens ongelooflijk veel (kostbare) tijd bespaart zonder hier extra voor te hoeven betalen… dat moet je denk ik eerst zelf durven ervaren.

Over de auteur

Dit inspiratieblog is geschreven door Fleur Ligteringe, persoonlijk reisadviseur en honeymoon-specialist. In 2019 viert ze met The Travel Club Fleur Ligteringe te Baarn haar 10-jarig jubileum. Als reisadviseur houdt ze zich dagelijks bezig met het zoeken, adviseren en boeken van reizen en vakanties wereldwijd en voor ieder budget, pakketreis of samengesteld op maat. Duurzaam reizen heeft haar specifieke aandacht. Daarnaast denkt zij mee over geschikte lesprogrammas voor toeristische opleidingen, volgt ze wekelijks cursussen en reist ze zelf vooral heel erg graag. Meer informatie vindt u op www.thetravelclub.nl/fleur

BIZON Baarn is een netwerk van, voor en door ZP’ers in en uit Baarn en directe omgeving.
Meer informatie over BIZON >

Andere berichten