Provincie Utrecht waarschuwt voor bedrijf dat nepboetes oplegt

Plaatsingsdatum bericht: 22 maart 2024

Provincie Utrecht – De provincie Utrecht waarschuwt voor een bedrijf dat boetes probeert te innen bij ondernemers. Het bedrijf wekt ten onrechte de indruk namens de provincie te werken en dreigt met het opleggen van een dwangsom. “Ga hier niet op in”, schrijft de provincie.

Meerdere ondernemers zijn de afgelopen weken benaderd door het bedrijf omdat ze zogenaamd geen energiebesparingsplan zouden hebben. De provincie laat weten dat hier inderdaad op gecontroleerd wordt, maar alleen door de Regionale uitvoeringsdienst (RUD) en de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU). Een brief hierover kan dus nooit van een extern bedrijf komen.

Daarnaast krijgen ondernemers niet meteen een boete als ze verplichte energiebesparende maatregelen niet nemen. Ondernemers die bij een controle niet aan de eisen voldoen, krijgen eerst nog een kans dit op te lossen. “Hiervoor wordt geen dwangsom opgelegd zonder waarschuwing vooraf.”

De provincie adviseert ondernemers die zo’n brief hebben ontvangen om contact op te nemen met de RUD. De naam van het bedrijf dat de brieven en mails verstuurt wil de provincie tijdens het onderzoek nog niet delen.

Andere berichten