STARTBIJEENKOMST ENERGY HUBS OP 5 JUNI 2023

Plaatsingsdatum bericht: 19 mei 2023

Beste ondernemer,

 

Zoals u waarschijnlijk weet wordt energie steeds schaarser en is niet altijd vanzelfsprekend meer. Ook in de provincie Utrecht is netcongestie een probleem. Daarom werken Stedin, Tennet, de provincie en gemeenten samen in de Energy Board om de impact hiervan zoveel mogelijk te beperken. Een belangrijk punt hierin is het realiseren van slimme oplossingen op bedrijventerreinen.

 

Daarom is er een Aanpak slimme oplossingen op bedrijventerreinen opgesteld. Graag presenteren we deze aanpak aan u tijdens een Startbijeenkomst op 5 juni.

 

Wat?

Doel van deze aanpak is de komende jaren in provincie Utrecht meerdere energy hubs te realiseren. In energy hubs worden lokaal opgewekte energie, gebruik en opslag op een slimme manier met elkaar verbonden. Het is een kansrijke optie voor bedrijventerreinen om, ondanks netcongestie, samen te verduurzamen en/of uit te breiden. Tijdens de bijeenkomst willen wij u informeren over de aanpak, de op te zetten community en met u in gesprek gaan over de volgende stappen. Zodat we samen een vliegende start kunnen maken.

 

Wanneer?

Maandag 5 juni | 13:00 uur – 16:30 uur (12:15 inloop)

Aansluitend organiseren we een borrel. Het definitieve programma en namen van de sprekers volgen nog.

 

Voor wie is de bijeenkomst?

Doelgroep voor de bijeenkomst van 5 juni zijn:

  • Bedrijven op bedrijventerreinen die geïnteresseerd zijn in (het ontwikkelen van) een energy hub
  • Vertegenwoordigers van bedrijven(terreinen) / parkmanagers
  • Ambtenaren in gemeenten (economie/bedrijventerreinen/netcongestie)

Behoort u tot de doelgroep? Dan bent u van harte welkom.

 

Behoort u niet tot de doelgroep, kent u geïnteresseerden?

Dan stellen wij het zeer op prijs als u deze uitnodiging onder de aandacht te brengt bij uw relaties die mogelijk wel tot de doelgroep horen. Alvast bedankt.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar netcongestie@provincie-utrecht.nl (zie cc), met daarin vermeld: naam, functie, namens welke gemeente of bedrijventerrein (of consortium op een bedrijventerrein) u aanwezig bent en eventueel afwijkend emailadres.

 

We hopen u te zien op maandag 5 juni!

 

Hartelijke groet,

Namens alle deelnemers Energy Board Provincie Utrecht

Andere berichten